Chocolate Layer Cake with Chocolate Buttercream Frosting

Standaard

Dag bloggers,

Na lang gewacht te hebben, ben ik terug aan het bakken geslagen. Vandaag, de meest fantastische chocolade cake met chocolade botercrème.
Chocolate Cake with Chocolate Buttercream Frosting
Wat heb je nodig? Voor 8 personen
Voor de chocoladecake
– 4 eieren
– 225 g zachte boter
– 225 g fijne kristalsuiker
– 200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
– 30 g cacaopoeder
– 1 eetl melk
Voor de chocoladebotercrème
– 120 g zachte boter
– 200 g poedersuiker
– 30 g cacaopoeder
– 1 eetl. kokend water

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175°C/gasstand 2-3 en vet twee springvormen van 20 cm doorsnee in met boter.
2. Vermeng de eerste zes ingrediënten in een kom en klop alles 2 tot 3 minuten met een elektrische mixer stijf (eigen tip: dit gaat ook met de hand) tot een gladde, dikke massa.
3. Verdeel het beslag over de twee vormen en strijk de bovenkant glad. Bak ze 20 tot 25 minuten tot ze mooi gerezen zijn en een in het midden erin gestoken spies er droog uitkomt.
4. Neem de vormen uit de oven en laat ze 5 minuten staan. Laat de taartbodems op een taartrooster afkoelen.
5. Klop de overige ingrediënten (behalve de chocolade) in een kom met een elektrische mixer glad (eigen tip: gaat perfect met een vork).
6. Strijk de helft van het glazuur over een van de taartbodems en leg de tweede erop.
7. Schep het resterende glazuur in een spuitzak met een stervormig spuitmondje en spuit rondom 8 rozetten op de bovenkant van de taart.
8. EXTRA: Leg op elke rozet een stukje chocolade en bestuif de taart  voor het opdienen met poedersuiker.

U kunt het ongeglazuurde gebak luchtdicht afgesloten maximaal 3 dagen bewaren.

Chocolade Cake stuk
Smakelijk!

XOXO

Janne

Plaats een reactie