9 voordelen aan vroeg opstaan

Standaard

Dag bloggers,

Een aantal maanden geleden las ik een artikel over vroeg opstaan. Omdat ik zo’n ochtendmens ben – oké, af en toe – wou ik dit graag met jullie delen. Check this out!

wekker

#1 Je hebt meer tijd voor jezelf
Wie vroeg opstaat, kan zonder stress douchen, het radionieuws beluisteren en wat persoonlijke zaken opruimen. Je zorgt er ook voor dat je niet bedolven wordt aan een plotse overvloed aan dingen die dringend moeten afgehandeld worden… Met andere woorden: je kan op je gemak acclimatiseren, vooraleer het werk echt losbarst.

#2 Je kan je lichaam oefenen
In plaats van ’s avonds te gaan joggen, heb je nu tijd genoeg om voor dag en dauw aan een gezonde dosis lichaamsbeweging te doen. Ochtendgymnastiek zou namelijk je circadiaans ritme (je biologisch ritme waarvan de cyclus ongeveer één dag duurt) in balans brengen. Zo wordt gezegd.

#3 Vlotter woon-werkverkeer
Soms kan het verschil tussen vlot woon-werkverkeer en een totale verkeerschaos slechts 15 minuten bedragen. Probeer dus wat vroeger naar je werk te vertrekken. Je zal er een hoop onnodige stress door vermijden.

#4 Je kan rustig ontbijten
Wie te laat opstaat, heeft hoogstens de tijd om een snelle hap naar binnen te werken. Er zijn er die zelfs niet ontbijten. Heel ongezond. Sta wat vroeger op en eet in alle rust. Met een volle maag kan je de dingen beter aanpakken dan met een lege.

#5 Je hebt meer tijd voor je gezin
Werk ’s morgens al een paar taken af, en je hebt ’s avonds meer tijd om met je geliefden door te brengen.

#6 Je bent productiever
Uit een onderzoek bij 20 CEO’s van een aantal grote bedrijven zoals Pepsi, Motorola, Avaya en Xerox blijkt dat zij allemaal één ding gemeen hadden: allen staan vóór 6 uur ’s ochtends op. Volgens de respondenten komt vroeg opstaan hun productiviteit ten goede.

#7 Je functioneert beter
De wetenschap zegt dat onze hersenen het best functioneren tijdens de vroege uurtjes. Een onderzoek van een Texaanse universiteit heeft aangetoond dat studenten die vroeg uit de veren zijn, betere studenten zijn dan zij die tot een stuk in de dag sliepen.

#8 Je leeft gezonder
Wie vroeg opstaat, kan zijn dag veel ruimer indelen. Hij (of zij) kan meer tijd besteden aan taken zoals kinderen klaarmaken voor school, de kinderen naar school brengen enz. Dit leidt tot minder stress en bijgevolg een gezondere levensstijl: minder maagproblemen, haaruitval, slechte bloedcirculatie, enz.

#9 De wereld is van jou
Indien je erin slaagt om dag in, dag uit, vroeg op te staan, kan je de wereld voor een korte tijd van jou noemen… Tot de rest opstaat, welteverstaan…

Wat denken jullie? Morgen de wekker een uurtje vroeger?

XOXO

Janne

Advertenties

Eén reactie »

  1. Ik sta altijd te vroeg op.Zo kan ik wakker worden onder de douche.Ik heb dan tijd voor mezelf voordat man en dochter wakker worden ..mijn moment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s