Succesrecept!

Standaard

Dag bloggers,

Vandaag een echt succesrecept. Het duurde niet lang voor mijn doos met koninginnencakejes helemaal leeg was. Hierdoor heb ik helaas geen foto kunnen nemen. Laat jullie daar niet door weerhouden deze fantastische cakejes te proberen! Ze zijn subliem.

Ingrediënten:
– 120 g zachte boter, of zachte margarine
– 110 fijne kristalsuiker
– 2 grote eieren, licht losgeklopt
– 4 tl sinaasappelsap
– 1/2 geraspte sinaasappelschil
– 155 g zelfrijzend bakmeel
– 120 g rozijnen
– 2 – 4 el melk, zo nodig (ik heb dit niet moeten gebruiken)

Hoe ga je te werk:
1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed 2 muffinblikken met 18 papieren vormpjes.
2. Klop de boter en de suiker in een grote kom licht en luchtig.
3. Klop er geleidelijk de eieren door met het sinaasappelsap, de geraspte schil en 1 eetlepel bakmeel.
4. Spatel dan het overige bakmeel en de rozijnen erdoor.
5. Voeg een beetje melk toe als het beslag te stijf wordt.
6. Schep het beslag in de vormpjes. Bak de cakejes 15 – 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

Laat het jullie smaken en populair maken!

XOXO

Janne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s