Cakevierkanten met citroensiroop

Standaard

Dag bloggers,

Dit receptje is gewoonweg heerlijk! Perfect als klein snoepertje bij de thee of als licht dessertje. Geloof me, iedereen is er dol op!

Ingrediënten:
– 180 g zachte boter
– 220 g fijne kristalsuiker
– 2 eieren
– fijngeraspte schil van 1 citroen
– 155 g zelfrijzend bakmeel
– 120 ml melk
– poedersuiker, om te bestrooien (Hoeft niet als je geen zoetebek bent. Het is al zoet genoeg zonder de suiker)
Voor de siroop (mag zeker de helft zijn):
– 140 g poedersuiker
– 4 el vers citroensap

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakeblik van 18 x 18 cm in en bekleed het met bakpapier.
2. Klop in een grote kom de boter, suiker en eieren licht en luchtig. Roer het citroenraspsel erdoor, zeef het bakmeel erboven en spatel het erdoor. Roer dan de melk door het beslag. Schep het in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
3. Bak de cake 45 – 50 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij goudbruin is en stevig aanvoelt. Zet het blik op een taartrooster.
4. Doe voor de siroop het citroensap in een kleine pan en los hierin al roerend op laag vuur de suiker op. Lat de siroop niet koken. Prik met een vork gaatjes in de hele cake, schenk de warme siroop erover en laat die intrekken.
5. Laat de cake helemaal afkoelen in het blik, haal hem eruit, snijd hem in 12 stukken en bestrooi met gezeefde poedersuiker.

Laat me weten wanneer je hem probeert. Een echte aanrader!

XOXO

Janne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s