Leftraining en teambuilding

Standaard

Dag bloggers,

Gisteravond had ik een repetitie van Hamlet, een toneel dat in november in première gaat. Ik herinner jullie er nog even aan dat de première van Koekoeksjong – de musical – er aan komt! 26 april, niet vergeten! Anyway, gisteren hadden we leftraining en teambuilding. We begonnen met wat te dansen. Dat vond ik natuurlijk heel leuk! Daarna gooiden we met tennisballen naar elkaar – nét iets minder leuk – gevolg door nog wat dansen. Tot hiertoe alles goed en wel. Dan zetten ze me plots op een tafeltje. Mij alleen. En de rest kreeg een blad papier en potlood. “Schrijf drie dingen op die je lelijk vindt aan Janne”. Daar stond ik dan. Op het tafeltje. Alleen. Ongemakkelijk. “Schrijf nu drie dingen op die je mooi vindt.” Aah, dat is al wat beter. Toch nog ongemakkelijk, maar wat meer ontspannen. Gelukkig moest iedereen een keer op het tafeltje gaan staan en belandden de papiertjes als propjes in de vuilbak.

Volgende opdracht: “Ga op het tafeltje staan, stel jezelf voor en zing een kinderliedje.” Eum, oké. Janne eerst. Hupla! Daar stond ik weer. Op het tafeltje, iets minder ongemakkelijk nu, maar ik voelde m’n benen trillen. Raar, want ik ken mijn medespelers al een tijdje. Het vroeg lef om zo voor iedereen te staan, jezelf open te stellen, een opdracht uit te voeren, te zingen. Ik dacht bij mezelf: “Janne, je staat binnen een kleine twee weken voor een volle zaal te zingen. Wat is er mis met je!” Er kwamen heel wat kinderliedjes aan bod: in een klein stationnetje, aan de oever van de Schelde, hoedje van papier, klein klein kleutertje, noem maar op! Best wel leuk om te doen, als ik het achteraf bekijk. Toen ik van m’n tafeltje sprong, dacht ik: hé hé, dat was niet zo erg.

Laatste opdracht: liefdesverklaringen! Koning en koningin, Hamlet en Ophelia, Ophelia en Laertes. Eerst al roepend vanuit de hoeken van de kamer, dan op twee meter van elkaar, dan met handen vasthouden en tenslotte al knuffelend. Ik mocht mijn liefdesverklaring aan Dylan richten, dus het ging heel gemakkelijk voor mij. Hij als ‘King’ en ik als ‘Queen’. Ik zag het volledig voor me!

Zo! Lef getraind en team gebuild! Een leuke repetitie en ik kijk al uit naar meer!

XOXO

Janne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s