Gemberkoekjes

Standaard

Dag bloggers,

Vandaag leg ik jullie uit hoe je overheerlijke gemberkoekjes met suikerglazuur maakt.

Voor de koekjes:
– 120 gram boter
– 120 gram honing (of lichte kandijstroop)
– 100 gram bruine basterdsuiker
– 1 ei
– 250 gram bloem
– 50 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 el gemberpoeder

Voor het glazuur (Ik nam hier telkens 1/4 van. Dit was genoeg voor bijna alle koekjes):
– 1 eiwit
– 1/2 tl citroensap
– 125 gram poedersuiker

Recept:
Klop de boter, suiker en honing tot een luchtig mengsel. Voeg het ei toe en klop goed.
Zeef de bloem, het meel en de gember erbij en meng alles met een mes.
Verdeel het deeg in twee ballen. Kneed ze glad op een met bloem bestoven oppervlak.
Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een dikte van 5 mm. Leg het deeg 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakplaat in met boter of bekleed deze met bakpapier. Tip: je kan ook hetzelfde bakpapier gebruiken als je onderste laag van in de koelkast. Zo moet je de koekjes niet allemaal verplaatsen. Het deeg is niet zo stevig.
Steek met vormpjes koekjes uit het deeg. Druk het overgebleven deeg in elkaar, rol het weer uit en steek er vormpjes uit. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten bruin. Laat ze afkoelen en versier ze met het glazuur.

Klop voor het glazuur het eiwit met een mixer stijf in een kom. Voeg het citroensap en de poedersuiker toe en klop tot het mengsel dik en romig is. Schep het in papieren spuitzakjes en versier de koekjes ermee. Tip: je kan het glazuur ook vanuit de kom met een mespunt aanbrengen. Zo maak je mooie bolletjes en streepjes.

Ziezo! Laat jullie me weten of ze lekker zijn?

XOXO

Janne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s