Eerste schooldag, telkens een ervaring.

Standaard

Dag bloggers,

Voor ik bedolven word onder de jaarwerken, boekbesprekingen, eindwerken en leesdossiers, beschrijf ik nog even hoe mijn eerste schooldag eruit zag.

Om 10u stond ik aan de schoolpoort. Ik ging binnen en kreeg meteen een knuffel van Valerina, samen met een verbaasde blik gevolgd door een lach. “U haar!” was het enige wat ze uitschreeuwde. Daarna praatten we wat bij over de vakantie en eventuele gevolgen daarvan. Daarna ging ik naar Olivia, Hannah en Pascale. Zij hadden hét nieuwe groepje studenten – dat iedereen al meteen opmerkt op de eerste schooldag – gespot en waren daar uitbundig over bezig. Wie zouden ze zijn? Wat zouden ze volgen? Je kent dat wel, de eerste vragen die je aan je nieuwe klasgenoten stelt. Bij ons zitten er geen nieuwe leerlingen. Alleen een aantal plakkers die hun jaar overdoen.

Om 10u05 zaten we met de hele 3e graad in de refter en kregen we een speech van onze enige echte hooggeachte directrice. Diezelfde speech kregen we vorig jaar al – toen we in het vijfde jaar zaten –  maar toch luisterde we aandachtig. Tegen 10u30 zaten we dan in de klas. En wat voor een klas! Wat blijkt nu? Ze hebben 3 klassen van vorig jaar (Economie – moderne talen, Moderne talen – wetenschappen én Latijn – moderne talen) bij elkaar geplakt in één klaslokaal! Dit wordt een hectisch jaar. We zitten met 26 leerlingen voor bijna alle vakken en als we dan eens niet met de héle klas zitten, stoppen ze er nog een andere klas bij! Maar ja, zo gezegd zo gedaan. Het moet en uiteindelijk zal het best meevallen. We starten het schooljaar met een positieve glimlach. Waar zijn die goede voornemens!

XOXO

Janne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s