Dinant

Standaard

Dag bloggers,

Samen met de bomma, de mama, de broer, de zus, Jarno en Jerko, Dylan en Noémie ging ik een dagje naar Dinant. We vertrokken tegen 9uur, met z’n allen in de auto, t.t.z. twee auto’s. Net in Dinant aangekomen, begon het te regenen. Geen lichte regen, nee, een hevige stortbui, een drash zoals ze zeggen! Gelukkig stopte alles wanneer we uit de auto stapten. Onze eerste activiteit van vandaag was de kabellift. Ik was een beetje bang toen de lift met een schok vertrok, maar het uitzicht was fantastisch. Eenmaal boven aten we op een terrasje onze boterhammen en een ijsje. De kinderen konden spelen, terwijl wij nog wat aan het babbelen waren.

Daarna gingen we naar de rondleiding in de citadel. Voor we de gids tegenkwamen, werden we één voor één gefotografeerd met een papegaai op onze schouder. Jarno en Jerko waren niet bang, maar Noémie durfde niet dichterbij komen. De rondleiding was wel leuk, maar zoals ik verwacht had, was de uitleg een beetje saai. Wat iedereen wel boeiend vond, was de kabellift terug naar beneden te nemen. Jelle vond het interessanter om met de trap naar beneden te gaan, 408 treden.

Nu gingen we met de boot varen, iets waar de kinderen al vanaf het begin van de dag naar uit keken.

Een tocht van 45 minuten op de Maas. De kinderen konden hun ogen niet geloven en wezen naar overal: Kijk daar, en daar! Toen we aanmeerden, zette ons bomma haar op een terrasje en vertrokken wij naar de grotten. We moesten een halfuur wachten voor de gids terug was van zijn vorige rondleiding. De rondleiding duurde een uur, wat we niet verwacht hadden. De bomma zat immers nog altijd op het terrasje en etenstijd naderde. In de grotten was het prachtig.

Overal stalagmieten en stalactieten, kwarts, magnesium, echt mooi. Om 16uur vertrokken en tegen half19 terug. Bomma had honger. We gingen snel zitten in een pizzeria en bestelden het eten.

De kinderen bestelden een kindermenu, maar toen ze de pizza’s kregen, schrokken we allemaal. Zelfs bomma zou zo’n pizza niet op kunnen, met haar grote honger. Ze kregen nog een ijsje als dessert, dat ze opaten op weg naar de auto.
XOXO

Janne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s